Orkla 2 – Byneset 0-2

Dagens kampsponsor:

ide

Mål: 0-1 Severin Frengen (23) 0-2 Even Unsgård (34)

Gule kort: Thomas Solstad (69) Thomas Arnesen (90)

CjuHUuEUYAEVFgu

Bytter:

45′ Ola Ørstad inn for Even Unsgård
57′ Thomas Arnesen inn for Kim Andre Jakobsen
71′ Vegard Foss inn for Severin Frengen
78′ Kim Andre Jakobsen inn for Thomas Solstad

Vi satte kursen mot Orkdal denne vakre mandagskvelden, 20 grader viste gradestokken og sola hadde kjent sin besøkelsetid hele denne dagen. Bra vær er vel og bra det, men fokuset lå på å ta med seg 3 poeng hjem mot god motstand. Begge lag kom fra storseire mot henholdsvis KIL/Hemne 2 og Meldal. Vi skåret 6, de skåret 7 (og slapp inn 3), luktet litt målfest av dette på forhånd. Slik skulle det ikke bli.

Dommeren fra Stjørdal hadde det travelt ikveld, skulle vel rekke Paradise Hotel eller noe, for kampen ble blåst i gang 19:55 mens hjemmefansen fortsatt sto i billettluka på utsiden av Orkdalsbanken Stadion (ja, de tar faktisk betalt for 4.div på Orkdal). Vi legger litt trykk på første 5, prøver å få kampen inn i vårt spor direkte, men Orkla tar mer og mer over utover i omgangen. Orkla har for det meste ballen og småypper seg med jevne mellomrom. Men ballinnehav og småfarligheter vinner ikke kamper, det gjør derimot utsøkte hodestøtt, noe Severin ga en oss en leksjon på hvordan det skal gjøres etter 23 minutter. Jim med ballen på venstreflanken, legger i vei et innlegg i retning banens minstemann, og den ballen havner perfekt på panna til unggutten som gjør ingen feil, vakker bue over keeper! Karrierens første skåring med hode? Litt usikkerhet om det, hovedpersonen mener selv at det er det. Forøvrig tredje kamp på rad han skårer! Litt mot spillets gang så tar vi ledelsen halvveis i omgangen altså. Akkurat rundet halvtimen, Kim som får slått ballen inn i feltet i retning Even. Even får tak på kula i duell med noen hvitkledde, lobber ballen opp til seg selv under press og setter ballen i mål på volley! Keeper sjanseløs! Første skåring på A-lagsnivå, Gratulerer! Oddsen på Severin med hode og skåring av Even på en og samme omgang hadde nok vært skyhøy! Vi holder unna mot pause. Har ikke sluppet inn et mål i 1.omgang siden Hitra skåret i det 21.minuttet på Rye, for ganske nøyaktig 160 spilleminutter siden! 0-2 til pause!

Med tro og optimisme kom vi ut på kunstgresset klar for 2.omgang. Målet var 3 poeng og clean sheet! Eirik har vaset rundt om «Prosjekt Nullen» de siste ukene og så sin mulighet her. Man skulle tro at det var vertene som skulle komme ut som en rakett til andre omgang, men det var det ei. Først danser Jim rundt med en stakkar orkdaling på hjørnet av sekstenmeteren, fyrer av i retning nærmeste kryss, og der traff den også! MEN, på feil side. Krysstanga og ut! Under minuttet senere, Kim nekter å gi seg i duell med en Orkla-spiller som prøver å skjerme ballen ut, tror sannelig det var samme back som Jim lekte seg med rett i forkant, så han var vel litt lettere svimmel fortsatt. Kim stjeler ballen på dødlinja, legger ballen ut 45 mot Robin. Den venstreslegga ligger sjelden på latsida, smeller til på førstetouchen. Stusser tverrliggeren på vei over mål! Orkla levde virkelig farlig i de første 5 minuttene av omgangen! Skulle vi få en smekk får å ikke drepe kampen når vi hadde muligheten mon tro? Neste kvartere går uten de helt store overskriftene, men så dukker superinnbytter Arnesen opp. I hard kamp mot to forsvarsspillere får han til en lobb fra ca. 30 meter. Sweeperkeeperen i vertenes mål hadde virkelig ikke forutsett denne lure avslutningen og blir passiv tilskuer i det ballen daler ned i retning det tomme målet. Heldigvis for han så går lobben 10-15 cm over mål! Utrolig nære igjen! Sjanseskapinga går litt ned utover, med Eirik sørger for litt underholdning for de 20-30 BETALENDE tilskuerne. Knoter det til på et helt ordinært utpol. Slipper ballen forseint, og blir blåst hands på 16,5 meter, utrolig unødvendig situasjonen. Frisparket er dårlig, muren er knallgod og dermed ufarlig! Orkla klarer vel aldri å sette inn det trykket de ønsker mot slutten, og det siste kvarteret holder vi unna mesterlig. Et par småekle langskudd fra 20-25 meter er alt de har i registeret sitt, og vi stikker av med 3 poeng og smultring bak!

En helt fantastisk sliteseier i dag. Litt heldige som leder 2-0 til pause, kunne vel lik så gjerne ha vært 2-0 den andre veien, men effektivitet er som kjent ikke ulovlig i fotball. I dag jobber alle for hverandre og når lagmoralen er slik så renner poengene inn på konto. Vi går nå opp på 8 poeng, 2 bak dagens motstander, og har heng på topp 5-6, som vi må opp på om det skal bli enda en 4.divisjonssesong på Rye neste år. Seriesystemet skal legges om, derfor så mange som må ned. Derfor var seieren i dag fryktelig viktig! Istedenfor en luke på 6-7 poeng så legger vi oss i ryggen på dem! Nå ser vi fram mot neste kamp, da venter Frøya på Rye. Det allerede nå på fredag, og er første kamp i en svært så hektisk periode fra fredag til onsdag. Etter Frøya så venter Kvik hjemme mandag før turen går videre til Røros kun 2 dager etter. I tillegg har reservelaget presset inn 2 kamper i dette tidsrommet også, søndag (hjemme mot Klæbu) og onsdag (Bratsberg borte).  Vi går i hvert fall inn i dette med selvtillitten på topp, nå skal poengfangsten fortsette!

Kom å hjelp oss videre oppover tabellen, magisk stemning på Rye førstkommende fredag og mandag! Vi håper så mange som mulig tar turen på disse kampene, Bente Frengen og hennes fantastiske crew stiller som vanlig kaffe og kaker og Byåsen Butikksenter kommer med fruktkurv til loddtrekninga!

Vel Møtt!

ide MAN OF THE MATCH

I dag går bestemannsprisen til en bauta i de bakre rekker! Bunnsolid i dag, sammen med resten av forsvaret sitt, trygg med ball og gjør de riktige vurderingene ute på banen til en hver tid. Dagens Man of the Match er kaptein REMI ANDRE SOLEM!

Gratulerer!

_MG_4494

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Nyheter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s